Instagram oauth/revoke_access hatası çözümü

Instagram oauth/revoke_access hatası çözümü

 Instagram’da son zamanlarda uygulama erişimi iptal etmeye çalışırken https://www.instagram.com/oauth/revoke_access sayfasında takılı kalıyor ve uygulamaya erişim kesilemiyordu. Instagram’da reklam içerikli paylaşımlar, kendi kendine takip etme, hesaptan reklam yapma gibi işlemler yapan takipçi hilesi gibi adlarda pazarlanan uygulamaları birkaç dokunuşla silebiliyorduk. Son bir haftadır Instagram kaynaklı olan bir sorun sebebiyle uygulama erişimi kesilemedi. Uygulamanın erişimini kesmek için Instagram hesap sayfasına girdikten sonra kendi sayfanızı açın ve profili düzenle seçeneğine tıklayın. açılan sayfada sol menüden uygulamaları yönet seçeneğini seçtikten sonra silmek istediğiniz uygulamanın karşısındaki erişimi iptal et butonuna tıklayın. Bu uygulamanın erişim iznini iptal etmek istediğinden emin misin? Sorusuna evet olarak cevap verdiğinizde ilgili uygulamadan kurtulmuş olursunuz. Eğer hesabınızdan reklam ve spam gönderimi gibi işlemler ya da takip ettikleriniz artıyorsa hemen şifrenizi de değiştirin ve bu olaydan kurtulun.

revoke_access hatası uygulamaya olan erişimi iptal etmeye çalıştığınızda boş bir sayfada kalıyor ve uygulamanın erişimi iptal edilemiyordu. Çalışmalar sonucunda Instagram kaynaklı olan bu sorun şuan çözülmüş durumda. Eğer hala aynı sorunu yaşıyorsanız bunun için bir çözüm yöntemi var. Instagram hesabınızı 12 saatliğine dondurmanız sonucu hesabınıza erişimi olan bütün uygulamalardan kurtulacaksınız. Bu yöntemle uygulama erişimi iptal edemiyorum gibi bir derdiniz kalmayacaktır.

Instagram hesabınızı dondurmak için Instagram’ı açın ve hesap sayfanızı açın. Sağ üstte yer alan profili düzenle seçeneğine tıkladıktan sonra sayfanın en altında yer alan
Hesabımı geçici olarak kapat yazısına tıklayın. Hesabını neden kapatıyorsun? Sorusuna ara vermek istiyorum seçeneğini seçin. Şifrenizi girdikten sonra hesabı geçici olarak kapat tuşuna tıklayın. 10 – 12 saat sonra hesabınıza şifrenizi girerek giriş yaptığınızda otomatik olarak açılacaktır. Bu işlem sonucunda uygulama izinleri iptal olmuş olacak, takipçileriniz ve fotoğraflarınızda ise kayıp yaşamayacaksınız. Eğer fotoğraflarınız ya da takipçilerinizde eksik varsa tahminen 2-3 saat içinde geri gelecektir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.